top of page

EEN POSTZEGEL UIT HET LEVEN GEGREPEN?

Een uit het leven gegrepen anekdote. Vandaag laat in de middag naar de supermarkt om een kaart te halen voor mijn jarige broer.

Ik zocht een passende

uit en snelde naar de kassa zodat deze nog mee kon op de post.

Bij het afrekenen vroeg ik aan het kassa meisje; “Heb je er ook een postzegel bij?” Ze keek me verwonderd aan en zei niets. Haar verwondering was te lezen in haar hele houding en gezicht. Ik vroeg daarop “Misschien moet ik naar de andere kassa daarvoor?”

Nou zei het meisje “ Ik wil het u wel geven maar ik weet niet wat het is. Ze boog zich naar voren naar een collega en vroeg. “Weet jij wat deze mevrouw bedoelt ze wil een postzegel voor op deze kaart.”

Haar collega keek haar weer vol verwondering aan.” O my “zei ze “weet jij niet wat een postzegel is? Nooit gehaald voor je moeder. Echt dat is om op een brief of kaart te plakken zodat hij met de post verstuurd kan worden.”

Nu stond ik en nog een andere klant bij de kassa in verwondering. We keken elkaar aan en zeiden “Ze weet echt niet wat een postzegel is”.

Met behulp van haar collega kreeg ik de gevraagde postzegels. Ze rekende af en zei het voordeel is dat ik het nu weet.

Is de postzegel dan al echt uit het leven gegrepen bij de jeugd? Ik voelde me ineens ouderwets en blij dat de post er nog is mijn fysieke kaart kon op de post.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page