top of page

Paula God Oprichtster

Hallo, 

Mijn naam is Paula God. Als een rode draad loopt het kind, en zijn zijn, door mijn leven. Ik neem je even mee en geef je een kijkje in mijn leven: In mijn kindertijd speelde ik urenlang met al mijn poppen en knuffels, voor mij was het belangrijk dat een ieder zijn eigen unieke plek kreeg. Zo lag mijn bed helemaal vol en ik, ik paste er net tussen in.Thuis kregen we niet altijd de aandacht die we nodig hadden. Mede door een ziekenhuisopname als 8- jarige, die veel indruk had gemaakt op mij, werd mijn passie snel duidelijker. 'Werken met en de zorg hebben voor kinderen zou het worden', zodat zij meer kind mochten/konden zijn. 

In mijn periode als kinderverpleegkundige, waar ik de medische en emotionele zorg voor kinderen kreeg (oncologie, chirurgie en observatie), leerde ik van dichtbij dat niet ieder kind zijn eigen plek kreeg. Ik wilde hier meer van weten en de honger naar meer informatie uitte zich in mijn volgende stap een studie pedagogiek.

Toen ikzelf, tijdens de laatste fase van mijn studie, trotse moeder werd van onze eerstgeborene werd er veel in de praktijk ervaren door mij. Het moederschap was iets wat je gaandeweg mag leren. De speciale gaven van onze dochter, ze heeft meervoudige complexe beperkingen, zorgde voor extra uitdagingen in ons nieuwe gezinnetje. Toch heeft ze ons leven zo verrijkt, er gingen na een rouwperiode (het was immers anders dan verwacht) letterlijk andere deuren open en zij liet ons ook naar onze eigen mogelijkheden en beperkingen in ons leven te kijken. Drie jaar later werden nummer 2 en 3 geboren. Een nieuwe uitdaging kwam op ons pad namelijk, ieder zijn eigen plek geven en nemen. Het duurde even voordat ik het belangrijkste zag, mezelf ook een plek geven. Mijn spel met mijn poppen kwam terug als metafoor. Goed voor mezelf zorgen dan kan ik er ook voor de ander zijn. Het was een zoektocht en met de juiste tools en mensen om me heen is me/ons dat gelukt. Alles met liefde en hierdoor stond alles weer met elkaar in verbinding.

Naast en in mijn werk geniet ik van de natuur en beweging je vindt me dan ook regelmatig in mijn tuin of op wandelpaden. De verbinding tussen natuur en beweging geeft mij rust en bewustwording van mijn lichaam en geest.

Ik ben graag creatief met potlood en stof, ski, tennis, wandel, doe yoga en zing graag.

 

Met al deze ervaringen en mijn opleidingen voel ik me dan ook zeer bevoorrecht gezinnen te kunnen begeleiden, in hun proces naar het fijn met elkaar hebben.

 

Mijn missie: ‘Zo bijzonder en toch heel normaal’.

Het gezin in balans te houden of opnieuw balans te krijgen door een ieder te zien, te horen en hiermee de (on)bewuste behoeftes bespreekbaar te maken.

Immers als één lid van het gezin uit balans is heeft dat invloed op het hele systeem. Van overleven naar leven, waardoor er plaats voor een ieder gecreëerd wordt. Als je goed in je vel zit krijgt je wereld meer kleur. Ik werk graag en met plezier mee aan een kleurrijkere omgeving voor het hele gezin.

 

Na 11 jaren op verschillende kinderafdelingen gewerkt te hebben, ben ik me verder gaan specialiseren in de pedagogiek en communicatie tussen ouders/verzorgers en kinderen.

De afgelopen 10 jaar heb ik ervaring opgedaan als ambulant begeleidster in het bijzondere gezin en de zorg voor het kind hierin.

Als Kindertolk neem ik ouders en professionals mee in de wereld van het spiegeleffect van kinderen. “Alle drie mijn kinderen zijn voorbeelden en spiegels geweest daarom ben ik nu waar ik ben in mijn leven en groei nog steeds, de spiegels blijven.

 

Als Puurcoach begeleid ik volwassenen en kinderen bij het verwerken van trauma’s door EMDR, tekenen, beweging, verhalen schrijven en visualisaties.

 

Werkervaring:         

 • Eigen praktijk A Circle of Life       

 • Trainer (Gordon, Omgaan met emoties(HBR), PresentChild binnen kinderopvang en onderwijs)

 • Kindertolk (PresentChild)

 • Docent Sonnevelt (Present Child)

 • Ambulant begeleidster, gezinsbegeleiding (MPH)Cello          

 • Verpleegkundige UMC

Hartegroet,

 

Paula 

"Het leven is een cirkel, alles staat met alles in verbinding."

A Circle of Life 

Ben jij een ouder/opvoeder en wil je graag het allerbeste voor je kind, jezelf en je gezin door bewuster en meer vanuit je intuïtie te leven? Ben jij in verbinding met jezelf en je kind?

 

 • Is jou kind (hoog)gevoelig en soms ongrijpbaar?

 • Worstel je met het gedrag van je kind?

 • Heb je net te horen gekregen dat je kind anders is(een beperking heeft)?

 • Zit jij even niet lekker in je vel? 

        of

 • Praat je tegen dovemans oren

 • Is je kind boos of verdrietig

 • Gaat het niet zo lekker op school

 • Wordt je kind gepest 

 • Zit het niet lekker in zijn/haar vel

 • Is je kind hoogsensitief? 

 

Dan kan ik jou en je kind meer helderheid geven en begeleiden in het proces van het weer fijn hebben met elkaar. Want goed in je vel zitten maakt de wereld om je heen een stuk mooier.

 

A Circle of Life is een praktijk, gericht op het welzijn en welbevinden van de mens. De mens in verbinding met zichzelf. 

Binnen de praktijk staat de relatie tussen ouder en kind en het systemisch denken centraal. Het leven is immers een cirkel en in een cirkel is alles met elkaar verbonden.

 

Een steuntje in de rug is wat A Circle of Life bied in jou proces dit door echte onverdeelde aandacht te geven, een luisterend oor te bieden, mee te denken en te adviseren waar gevraagd, hand vasthouden of meelopen en weer loslaten zodat de ouder(s) en het kind(eren) hun eigen weg weer kunnen volgen. 

Intuitive en creative kwaliteiten, verschillende coachmethodieken en waar nodig video materiaal worden ter ondersteuning gebruikt. De eigen kernkwaliteiten en talenten van jou worden hierbij ingezet.

In het gezinssysteem ontstaan verschillende patronen waardoor het systeem uit balans kan raken  we lopen graag een stukje met je mee zodat de cirkel weer vrij kan draaien.

Fluisterkind
Jongens in hun kracht 2017
bottom of page