top of page

Kindertolk

Kindertolk - Methode Presentchild

PresentChild, een kostbaar geschenk.

Een kind is de perfecte spiegel naar het innerlijke van ons zelf. Van deze spiegelingen maak ik gebruik in mijn werk als kindertolk®, Methode PresentChild®. Dit is een talige methode die het gedrag en ontwikkelingen van het kind vertalen naar het innerlijke en dagelijkse leven van de ouder of opvoeder. Een ouder voedt uit en in liefde het kind op. Ooit wel eens eraan gedacht dat een kind hetzelfde doet voor de ouder? Dat is nu precies waardoor ouder en kind elkaar zo kunnen raken in de kern. Kinderen voelen, door hun openheid, feilloos aan wat er zich in de ouder afspeelt en ook wat de ouder probeert (vaak onbewust) te onderdrukken. De kinderen geven dat weer aan de ouder(opvoeder) door hun gedrag hun ontwikkeling, ziekte, spel, dromen. Dat is de spiegel waar ik als Kindertolk gebruik van maak.

Hoe dan?

Ouders komen met hun verhaal over hun kind bij mij. Het verhaal dat hen diep raakt door de liefde voor het kind. Dat verhaal wordt het uitgangspunt en wordt vertaald, net zoals het Engels naar het Nederlands wordt vertaald.  Als je de vertaling ,die aan jou aangereikt wordt door het kind, kan voelen, horen, zien en nog belangrijker ernaar kan gaan handelen kan dat wat er lang niet mocht zijn in het licht komen. Met anderen woorden het staat niet langer onder druk. 

Dat geeft de ouder en het kind ruimte om ieder zijn eigen pad te volgen in vrijheid, om te leven in plaats van te overleven. Het gekke is dat we ons vaak bewust worden van ons overleven als we naar onze kinderen kijken. Ineens voel je wat ben ik eigenlijk aan het doen? Je helpt je (innerlijke) kind verder door naar het kind in jou te kijken. 

Kinderen doen dit al van nature, ze leren ons volwassenen weer opnieuw kijken en voelen vanuit ons hart naar ons en henzelf.  

Wil jij dat Presentje ook ontvangen van je kind?

Klik hier voor een traject.

 

Klik hier voor contact. 

Puur Coaching 

Puur Coaching

Als hooggevoelig mens raakte ik geïnspireerd door de wijze waarop Jolijn Hendriks vorm geeft aan het begeleiden van mensen met de persoonskenmerk hooggevoeligheid. Dat wil ik graag met je delen.

Heb je vragen over hooggevoeligheid of zit het effe tegen?

Dan kunnen wij je het volgende bieden.

 

Als lid van het puur coach team zetten we onze kennis en bewustzijn over hooggevoeligheid in.

We coachen vanuit een open ruimte dat wil zeggen dat er ruimte is voor wat zich ook maar aandient zonder vooropgezet plan.

We beheersen enkele technieken die Jolijn Hendriks in haar boeken ' Puur Hooggevoelig' en 'Puur lichter leven'

  • Trauma verwerking (EMDR)

  • Helende verhalen

  • Ervaringsjas

  • Voice Dialogue.

 

We ontmoeten je graag op je weg naar de vrije ruimte.

Jongens en meisjes in hun kracht® 

Jongens in hun kracht

"Jongens en meisjes in hun kracht®"

Een uniek sociaal-fysiek trainingsprogramma. Voor meer weerbaarheid.

Met dit unieke trainingsprogramma "Jongens in hun Kracht" wordt aangesloten bij de behoefte van het nieuwe bewustzijn: een positieve verbinding met jezelf zorgt voor een positieve verbinding met de buitenwereld.

 

Beweging speelt daarbij een sleutelrol en zegt meer dan duizend woorden. Het maakt je bewust van je lichaam en verbindt. Er ontstaat hierdoor vrije ruimte voor het ontdekken van je eigen kracht.

Jongens en meisjes weer in contact brengen met hun lichaamsbewustzijn, geeft energie om bewuster te reageren van binnen uit. Hoe kan ik voelen of iets van mij is, hoe kan ik aangeven dat ik iets niet prettig vind. Hoe zeg ik stop vanuit mijn eigen kracht.

Als kindercoach bied ik de 0ne-2-one coaching aan.

Klik hier voor meer informatie over Nuova Strada (opleidingsinstituut van 'Jongens in hun kracht®'). 

Kids en emoties 

Omgaan met emoties

Vertrouwen op de signalen van het kind.

 

Emoties die hebben we allemaal. Ze komen en ze gaan de hele dag door. Soms zijn we ons er van bewust. Soms willen we ze bewust niet voelen of weten. Vaak heeft dat met je jeugd te maken. Hoe heb jij geleerd om te gaan met je emotie toen je jong was? Mocht dat er zijn mocht het geleefd worden?

Kinderen laten van nature zien wat hen van binnen bezig houdt. Dat maakt ook dat we zeggen zo puur als een kind.

Wij als mensen, groot en klein, hebben van nature uit de aangeboren neiging om ervaringen op te zoeken die ons verder helpen om dat wat in onze aanleg aanwezig is te ontplooien.

Zo kunnen we er op vertrouwen dat kinderen, door het laten zien ervaren en ontladen van hun emoties, krachtige persoonlijkheden worden.

 

Juist door het mogen uiten van hun gevoelens blijft het kind in beweging (e-motion) en leert het waar zijn grenzen liggen samen met het mogen uiten van de emoties. Hun emotionele, lichamelijke en intellectuele zal hierdoor soepeler verlopen. Er zal meer zelfvertrouwen ontstaan.

 

Er zijn verschillende oorzaken voor bijv: huilen en boos zijn. Dit zijn de meest voorkomende emoties waar wij het over hebben en waar we het als volwassenen vaak het moeilijkst mee hebben. Konden wij dit altijd uiten? Onder elke emotie zit een behoefte of een frustratie die het kind duidelijk wil maken. Als ze hier echt aandacht in krijgen kunnen ze deze frustratie verwerken en zich herstellen van de ‘pijnlijke’ ervaring.

 

‘Kinderen hebben juist de meeste aandacht nodig wanneer ze dit het minst lijken te 'verdienen'’.

Samen ontdekken wat een emotie doet met jou en je kind. Hoe kan je daar mee omgaan? Wat kan jij aan het kind bieden zodat het zijn natuurlijke aard van emoties kan blijven behouden? Hoe kan jij vertrouwen op de signalen van het kind.

Ik informeer u graag over een one 2 one sessie of een training hierin. Klik hier voor contact.

bottom of page