top of page

KINDEREN

"Er zijn geen moeilijke kinderen, wel kinderen in moeilijkheden, opzoek naar mogelijkheden"

Paula God

Kinderen maken ontwikkelingen door in hun groeiproces en zitten in een continue zoektocht naar nieuwe groeimogelijkheden. Soms raken ze daarbij, vaak door omstandigheden, het spoor even bijster en komen ze in een negatieve spiraal met zichzelf of hun omgeving terecht (Denk aan: hooggevoeligheid, scheiding, rouw, pesten, een label, een beperking). Juist als kinderen het minst aandacht lijken te 'verdienen' hebben ze de meeste aandacht en liefde nodig. Daarmee kunnen ze weer op zoek gaan naar hun mogelijkheden om tot verdere ontwikkeling te komen.

   

Wat kan ik daarin voor jou en je kind betekenen?

Als Kindertolk en ouder-kindcoach kan ik je een eind op weg helpen, door samen met jou als ouder of opvoeder op onderzoek uit te gaan. Over hoe het kind zich ontwikkelt en wat het kind jou hierover vertelt door middel van zijn gedrag, spel en dromen. Kinderen zijn een grote spiegel voor ons zelf. Door samen aan de slag te gaan help je het kind en jezelf weer naar een vrije ruimte om zo samen verder te groeien.

Wanneer het kind extra aandacht nodig heeft voor zijn eigen stukjes dan kan ik het kind begeleiding bieden als kindercoach.

De aandacht ligt hier op het versterken en inzetten van eigen talenten en kwaliteiten van het kind. Dit door inzet van verschillende creatieve coach technieken, zoals spel, tekenen, traumaverwerking (EMDR), lichaamsgerichte oefeningen, visualisatie, jongens/meisjes in hun kracht, natuur en wandelen. Samen gaan we op weg naar een nieuwe balans. 

Vanuit een inventarisatie, gemaakt in de thuissituatie, vloeit een individueel programma. 

Ouders krijgen daarbij een individuele begeleiding naast het traject van de kinderen. Hierbij staan het werken vanuit het hart, veiligheid, vertrouwen en respect voorop staan. 

 

Het is eenvoudig om van kinderen te houden die gemakkelijk gedrag vertonen. Het is juist de kunst om van diezelfde kinderen te houden als ze in moeilijkheden zijn. 


Klik hier voor afspraak mogelijkheden

bottom of page